Apple’ın otomobil anahtarı yerine geçen özelliği, ilk olarak Temmuz 2020’de duyurulmuştu. Cüzdan uygulaması kullanılarak araçların kilidini açma özelliğinin kullanılabilirliği ise oldukça sınırlı olarak kalmıştı. Şimdiye kadar sadece BMW, Hyundai ve Kia markalı bazı otomobillerde kullanılabilen bu özelliğin kapsamı genişliyor
Apple, otomobil anahtarı uygulamasını genişletiyor
Apple, otomobil anahtarı uygulamasının çalışmalarını genişletmek adına çalışmalara başlamış gibi görünüyor. Şirket bu kapsamda yeni bir ‘Car Keys Tests’ uygulamasını App Store üzerinde kullanıma sunmaya başladı.
Gelen bilgilere göre yeni Car Key Tests uygulaması yakın zamadan App Store’a eklenmiş durumda. Uygulama şu anda Apple’ın geliştirici hesabı altında dağıtılıyor, ancak şu anda liste dışı olduğunu da belirtmekte fayda var. Bu da kullanıcıların uygulamaya App Store araması veya Apple’ın hesap sayfası aracılığıyla ulaşamayacağı anlamına geliyor.
Uygulamaya şu anda yalnızca doğrudan bir bağlantı aracılığıyla erişilebiliyor. Uygulama, otomobil üreticilerinin Apple’ın Araba Anahtarı özelliğiyle entegrasyonu test etmesi için sunulmaya başlanmış gibi görünüyor. Apple, uygulamanın otomobil şirketlerinina anahtar uygulamasının Made-For-iPhone sertifikasyon sürecinde gereklilikleri “test etmelerine ve doğrulamalarına” olanak tanınması için sunulduğunu belirtiyor.