celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Araba Haberleri 25 Şubat 2023 45 Görüntüleme

Toyota Corolla yenilendi! İşte fiyatı ve özellikleri

Toyota Corolla, üretilmeye başlandığı 1966’dan bu yana 50 milyon adedin üzerinde satış rakamıyla dünyanın en çok tercih edilen modeli konumunda. 2023 yılı ile birlikte ise Toyota Corolla yenilenen güvenlik özellikleri, hibrit teknolojisi ve donanım seçenekleriyle satışa sunuldu.

Toyota Corolla yenilenen hibrit sistemle geldi

Yeni Corolla, 1.5 litre benzinli ve 1.8 litre hibrit motor olmak üzere iki farklı güç ünitesi ile yoluna devam ediyor. 1.5 litrelik benzinli motora sahip Corolla, 125 beygir güç ve 153 Nm tork değerleriyle sunulurken Corolla’nın hibrit motorlu versiyonu ise artık 140 beygir güç ve 185 Nm tork üretebiliyor.

Yeni Corolla’nın hibrit versiyonunda Toyota’nın kendi kendini şarj eden 5. nesil tam hibrit teknolojisi yer alıyor. Yapılan detaylı mühendislik ve tasarım çalışmaları sonrasında yeni hibrit sistemi daha iyi sürüş deneyimi, daha yüksek performans ve daha fazla verimlilik sağlıyor.

Yeni lityum iyon bataryası ile daha güçlü ve verimli hale gelen, elektrik motoru ve benzinli motoru kombine eden yeni nesil hibrit 1.8 litrelik sisteminin gücü yüzde 15 artmış durumda. Bu sayede Corolla Hybrid’in 0-100 km/s hızlanması 1.7 saniye iyileştirilerek 9.3 saniyeye ulaşmayı başarıyor. Performans geliştirmeleriyle birlikte verimliliği de artırılan Corolla Hybrid’in ortalama CO2 emisyonu 102-107 g/km olurken, yeni model 4.5-4.7 lt/100 km’lik yakıt tüketimine sahip.

Bunların yanı sıra yeni modelde sunulan daha fazla fonksiyonel multimedya sistemi ve tamamen dijital, özelleştirilebilir 12.3 inç’lik renkli dijital gösterge ekranı öne çıkıyor. 10.5 inç dokunmatik multimedya ekrana sahip Corolla’da, kolay kullanım için klima ve ses sistemi açma/kapatma işlemleri için fiziksel düğmeler korunuyor. Bilgi-eğlence sistemi, kablosuz Apple CarPlay ve kablolu Android Auto akıllı telefon entegrasyonlarına da sahip.

Yeni Corolla, sürüş asistanı ve park destek asistan sistemlerinin de dahil olduğu üçüncü nesil Toyota Safety Sense Akıllı Güvenlik Sistemi’ne ev sahipliği yapıyor. Önceki nesil sisteme göre radar ve kamera sistemleri geliştirilen Toyota Safety Sense 3, artık daha geniş alanı ve daha uzun menzili tarayarak daha kapsamlı bir koruma sağlayabiliyor.

Güncellenen ön yüzü ile birlikte Toyota Corolla, yeni ön ızgaraya, sis farı çerçevelerine ve jantlara kavuştu. Yeni model ayrıca Pasifik Mavi ve Metalik Gri olmak üzere 2 yeni metalik dış renk seçeneği de sunacak. Bunun yanı sıra yeni model artık açık renkli iç mekanla da tercih edilebilecek.

1.5 litre benzinli ve 1.8 litre hibrit motor seçeneklerine sahip yeni Corolla 10 farklı versiyon ile sunuluyor. Vision, Dream, Dream X-Pack, Flame X-Pack ve Passion X-Pack versiyonlarına sahip Corolla’da giriş seviyesi olan 1.5 litre benzinli Vision versiyonu, 6 ileri manuel şanzıman veya CVT otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor.

Yeni model 706 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla Toyota showroomlarındaki yerini aldı. Peki siz yenilenen Toyota Corolla ve özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. İlgili videoyu ise aşağıdan izleyebilirsiniz.

Toyota Corolla Hybrid’in Beğendiğimiz Teknolojileri!

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com